zaterdag 19 februari 2011

Sherlock Holmes.....

Inmiddels is het alweer een maand later. De reis begint langzaam aan steeds meer vorm te krijgen. Op de planning staan tot nu toe Bali, Gili, Lombok en Sulawesi. Het probleem met Sulawesi is dat er niet zoveel reizigers naar toe gaan. Enerzijds een voordeel, omdat we hopen zo aan de grote stromen toeristen te ontsnappen, maar anderzijds moeilijk omdat er ook minder informatie te halen valt bij voorgangers.
Ik had het idee dat er dit keer vooraf minder te regelen viel dan twee jaar geleden. De paspoorten zijn immers nog tot 2014 geldig, inentingen van vorige keer zijn allemaal nog dekkend, en ook de keuzes in wat wel en wat niet mee moet lijken nu, door de vorige ervaring, makkelijker te kunnen worden genomen. Maar toch duiken beetje bij beetje de nieuwe dilemma's de kop op. Malaria. Tsja, daar komen we niet onderuit als we naar Lombok en Sulawesi willen. Mede dankzij de confronterende reportage op Radar, stond al snel vast dat het geen Lariam zou worden. Maar Malerone zou je maar 28 dagen aan een stuk mogen slikken... Toch maar weer speurwerk gaan verrichten dus. En het visum? Volgens kenners op het vliegveld aan te schaffen, maar dan wel maar voor 30 dagen. Ook dit moet dus nog uitgezocht worden. En het van tevoren reserveren van accommodaties? Het besluit om dit deze keer wel al te doen op Bali en Gili, leek wijs. Verschillende hostels geven al te kennen 'fully booked' te zijn. Pfffffffffffff........... Ook hier dus weer verder speuren naar andere opties.
Zo blijkt maar weer: Reizen levert altijd onvoorziene drempels op. Maar dat is waarschijnlijk ook wat reizen zo leuk maakt. Je kunt het niet van te voren voorspellen. Gelukkig nog 5 maanden te gaan. Aan het werk, Sherlock!